Записатися на прийом

    *Обов'язкові поля


    alt

    м. Житомир, вул. Кібальчича 2/4, корпус «Б»

    Послуги

    Лікування закритокутової глаукоми

    Про хворобу «глаукома закритокутового типу»

    Це серйозна та небезпечна хвороба очей, що характерна занадто високим внутрішньоочним тиском внаслідок порушення циркуляції рідини в середині ока. ЇЇ накопичення і є причиною підвищення внутрішньоочного тиску. В наслідок цього зоровий нерв постійно знаходиться під навантаженням і з часом його волокна гинуть, припиняючи передавати сигнали до головного мозку. Людина починає гірше бачити та має проблеми з орієнтацією в просторі по причині порушення периферичного зору. Якщо глаукому не діагностувати вчасно та не лікувати, все закінчується повною, незворотною сліпотою.

    В оці людини постійно продукується певна кількість внутрішньоочної рідини, яка циркулюючи в оці, омиває різні структури, несе з собою поживні речовини. Існує певна система трубочок (трабекулярна сітка), через яку внутрішньоочна рідина відходить з ока. Таким чином забезпечується стала кількість рідини в середині ока, а отже і тиску. Від сталості та стабільності внутрішньоочного тиску залежить нормальна функція зорового нерву.

    4.9/5 - (67 votes)

    глаукома закритокутового типу

    Закритокутовий вид глаукоми означає ПОРУШЕННЯ ДОСТУПУ внутрішньоочної рідини ДО зони дренажної системи. По причині блоку різними анатомічними структурами ока – кришталиком, райдужкою.

    Причини.

    Це досить рідка форма глаукоми, яка зустрічається у 10-20% хворих. Існує певний тип будови очного яблука, що може бути причиною закритокутової глаукоми. Цей тип ока часто успадковується від найближчих рідних. Закороткий розмір очного яблука, великий кришталик, мілка передня камера, потовщена райдужка. Всі ці особливості значно підвищують ризик розвитку закритокутової глаукоми, а також розвитку такого небезпечного стану, як гострий приступ закритокутової глаукоми.

    Ознаки

    При даному захворюванні можуть виникати різні симптоми:

    • Слабкий (тупий) або сильний біль в очах;
    • Розмитість та нечіткість зображення, особливо зранку після сну або під час сутінок;
    • Мерехтіння перед очима (ніби райдуга, якщо дивитись на джерело світла)

    Якщо Ви помітили щось схоже з описаних симптомів, негайно зверніться до лікаря-офтальмолога для обстеження.

    Гострий напад закритокутової глаукоми

    Важливо знати, чи є у Вас ця хвороба, оскільки при сильному нападі закритокутової глаукоми тиск в середині ока може піднятися дуже високо, супроводжуючись сильним головним болем в ділянці скроні і тривати декілька годин, а іноді навіть днів.

    Стан гострого нападу закритокутової глаукоми – гострий та тяжкий стан, що потребує ТЕРМІНОВОЇ госпіталізації та термінового лікування. Напад часто стається з одним оком, що стає червоним та неспроможним чітко бачити, в той час як інше око може бути в повній нормі. Часто напад супроводжується нудотою, блювотою. Різко вираженим головним болем. Якщо це сталося з Вами або з кимось із Ваших рідних, терміново викликайте швидку допомогу та зверніться до кваліфікованого офтальмолога.

    Знову ж таки – це крайні міри, яких можна уникнути, якщо вчасно діагностувати хворобу.

    На базі центру «КЛІНІКА ЗІР» присутній повний спектр сучасного обладнання, за допомогою якого можна поставити діагноз до виникнення гострого нападу та вираженої втрати зору.

    Зверніть увагу: характерних симптомів при закритокутовій глаукомі може й не бути. Це досить рідкий від глаукоми., яка може розвинутись у людини після 30-ти років з далекозорістю. Ви можете не відчути ні болі, ні порушення зору, доки не виявиться вже розвинута стадія хвороби.

    Лікування глаукоми закритого типу в центрі «КЛІНІКА ЗІР»

    • Гострий напад хвороби можливо попередити, якщо вчасно звернутись до лікаря та вчасно діагностувати патологію. Вірна та своєчасна діагностика – це перший крок до успіху.
    • Призначається спеціальна група гіпотензивних препаратів на основі речовини – пілокарпін, ці препарати знижують внутрішньоочний тиск, звужують зіницю, зменшують тиска анатомічних структур ока на дренажну систему.
    • В арсенал боротьби з даним видом глаукоми входить лазерне лікування – лазерна ірідектомія. Ця процедура забезпечує утворення маленьких отворів в райдужці, які слугують додатковим дренажем.
    • При гострому нападі закритокутової глаукоми стандартом лікування є хірургічна заміна природнього збільшено в розмірі кришталика на штучний, який значно менший і дозволяє рідині надходити до дренажної системи ока.
    • Виконання антиглаукомної операції – хірургічне створення додаткового отвору в оці, через який виходить надлишкова рідина.

    Запрошуємо Вас до офтальмологічного центру «КЛІНІКА ЗІР» на вул. Кибальчича

    Якщо Ви помічаєте будь які порушення зору, особливо якщо їх супроводжують інші симптоми (недота, головний біль, головокружіння та інші), зверніться до нас на консультацію. Досвідчений офтальмолог огляне Вас, а при необхідності – проведе комплексну діагностику. Таким чином Ви уникнете неприємних сюрпризів та у випадку будь-яких порушень зможете вчасно їх виявити та вилікувати.

    Наші Фахівці

    Дякуємо за повідомлення!
    Ми скоро зв'яжемося з Вами.