Записатися на прийом

    *Обов'язкові поля


    alt

    м. Житомир, вул. Кібальчича 2/4, корпус «Б»

    Послуги

    Дальтонізм

    ДАЛЬТОНІК, ДАЛЬТОНІЗМ – іноді ми чуємо ці слова, а часом навіть без злого помислу кидаємо жартуючи їх комусь із знайомих.

    Дальтонізмом називають вроджене порушення ока сприймати вірно певні кольори та їх відтінки. (Сині, зелені, жовті, червоні. Можливі різноманітні комбінації). Причина – генетичний спадковий розлад.

    В більшості випадків, людина з дальтонізмом не помічає та не усвідомлює наявні в неї відхилення. Лише при зверненні до лікаря окуліста, пройшовши певні тести можна чітко визначити відсутність або наявність відчуття кольорів, а також чітко діагностувати його вид.

    ДАЛЬТОНІЗМ на даному етапі розвитку медицини не лікується.

    Люди, що страждають на дальтонізм ні чим іншим окрім порушення кольоровідчуття навколишнього світу не відрізняються від всіх інших людей.
    АЛЕ…

    ВАЖЛИВО знати, що при наявності ДАЛЬТОНІЗМУ людина не може займатися певними видами професійної діяльності – керувати автомобілем, служити в певних родах військ і т.п.

    Чому? Тому що при керуванні автомобілем може не відрізнити жовтий колір від червоного, а в темних умовах це ризик створення аварійної ситуації.

    Або в умовах бою у людини з дальтонізмом високий ризик сплутати уніформу ворога з уніформою своїх побратимів та понести життєві втрати.

    Також, потрібно бути обережними при виборі творчих професій, що пов’язані з кольорами, оскільки вони потребують чіткої інтерпретації кольорової гами.

    Задля своєвчасної діагностики окулісти рекомендують пройти відповідні тести на кольоровідчуття вже у шкільному віці, оскільки це може визначити подальший життєвий шлях людини.

    Які цифри ти бачиш на малюнку?

    Які цифри ти бачиш на малюнку?

    Які цифри ти бачиш на малюнку?

    Яку фігуру ти бачиш на малюнку?

    Яку фігуру ти бачиш на малюнку?

    Тест на розлад кольоровідчуття.

    4.9/5 - (67 votes)

    Наші Фахівці

    Дякуємо за повідомлення!
    Ми скоро зв'яжемося з Вами.